Potrzebne
składniki:
ok
1 kg fileta z ryby
5
cebul
5
marchewek
2-3
pietruszki
sól,
parę ziarenek ziela angielskiego, imbir mielony, cytryna
olej
mąka
kukurydziana do panierowania ryby
Sposób
wykonania:
Rybę
posól i pokrop sokiem z cytryny. Odstaw na chwilę tak na pół
godziny. Następnie panieruj ją w mące kukurydzianej. Obsmażaj na
oleju z obu stron. Cebulę pokrój. Pietruszkę i marchew zetrzyj na
tarce na grubych oczkach. Połącz cebule z startymi warzywami i duś
z odrobiną oliwy. Dodaj przyprawy. Jak duszone warzywa trochę
zmiękną to przełóż je do naczynia żaroodpornego. Kładź
warstwę warzyw, warstwę ryby, warstwę warzyw. Zapiekaj ok. 1/2
godziny w 180 C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz