czwartek, 24 kwietnia 2014

Ryba po grecku bez glutenu



Potrzebne składniki:
ok 1 kg fileta z ryby
5 cebul
5 marchewek
2-3 pietruszki
sól, parę ziarenek ziela angielskiego, imbir mielony, cytryna
olej
mąka kukurydziana do panierowania ryby


Sposób wykonania:
Rybę posól i pokrop sokiem z cytryny. Odstaw na chwilę tak na pół godziny. Następnie panieruj ją w mące kukurydzianej. Obsmażaj na oleju z obu stron. Cebulę pokrój. Pietruszkę i marchew zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Połącz cebule z startymi warzywami i duś z odrobiną oliwy. Dodaj przyprawy. Jak duszone warzywa trochę zmiękną to przełóż je do naczynia żaroodpornego. Kładź warstwę warzyw, warstwę ryby, warstwę warzyw. Zapiekaj ok. 1/2 godziny w 180 C.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz