Potrzebne
składniki:
Duża
biała kapusta (taka żeby się do garnka zmieściła).
3-4
cebule
800
g mięsa z indyka zmielonego
1
woreczek ugotowanej kaszy gryczanej
4
woreczki ugotowanego ryżu
Sól,
imbir, majeranek, kurkuma
Sposób
wykonania:
Wykrój
głąb z kapusty. Gotuj ją w garnku. Zdejmuj po liściu.
Obierz
cebulę i poduś w garnku. Ugotuj kaszę i ryż. Do miski wsyp
ugotowany ryż, poduszoną cebulę, zmielone mięso, przyprawy.
Wszystko wymieszaj. Zawijaj mięso w kapustę.
Na
dno garnka poukładaj patyczki szaszłykowe i na to listki kapusty
(taka kombinacja żeby się gołąbki nie przypaliły). Układaj na
tym gołąbki. Zalej wrzątkiem i koncentratem pomidorowym. Ja nie
użyłam koncentratu, też wyszły dobre. Wrzątek możesz trochę
posolić. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz