Potrzebne
składniki:
2
szkl mąki ryżowej
1/4 szkl cukru lub ksylitolu
100g masła roślinnego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
1 łyżka kwaśnej śmietany
1/4 szkl cukru lub ksylitolu
100g masła roślinnego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
1 łyżka kwaśnej śmietany
Sposób
wykonania:
Wsyp
mąki do miski, dodaj cukier, proszek do pieczenia i wymieszaj.
Następnie dodaj mokre składniki (masło, śmietanę). Wszystko
wymieszaj, zagnieć ciasto. Schowaj na pół godziny do lodówki.
Wałkuj na grubość ok 0.5 centymetra. Jak by się kleiły to dodaj
jeszcze mąki ryżowej. Wykrawaj ciasteczka. Może się ciężko
wałkować ale trud się opłaca.
Piec
w piekarniku 190 C około 13-15 minut.
Wyszły
przepyszne prawie wszystkie znikły na ciepło. Dosyć się kruszą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz