Potrzebne
składniki:
1
marchewka
1
pietruszka
2
buraczki
1
duża pieczarka
1
cebula
3
ziemniaki
1
szkl ugotowanej czerwonej fasoli
1
łyżka oliwy z oliwek
przyprawy:sól,
majeranek, sok z cytryny, 1/2 łyżeczki cukru
Sposób
przygotowania:
Ugotuj
fasolę (dzień wcześniej namocz na noc). Obierz marchew,
pietruszkę, buraczki, ziemniaki, pieczarkę. Buraczki zetrzyj na
tarce na cienkich oczkach. Pietruszkę,marchew, pieczarkę zetrzyj na
grubych oczkach. Ziemniaki i cebulę pokrój w kostkę. Do garnka
nalej oliwę i wrzuć: pietruszkę, marchew, cebulę, pieczarkę.
Chwilę poduś. W osobnym garnku zagotuj wodę tak około 3 litrów.
Do gotującej się wody daj uduszone warzywa. Jak się zagotuje dodaj
ziemniaki. Niech się to pogotuje ok 10 minut. Następnie dodaj
potarte buraczki i ugotowaną fasolę. Gotuj, aż wszystko będzie
miękkie i dopraw. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz