Potrzebne składniki:
6 jaj1/2 szkl cukru lub ksylitolu
1/2 szkl mąki gryczanej
1/2 szkl mąki ryżowej
1/2 szkl mąki ziemniaczanej
1/2 szkl mąki kukurydzianej
1 szkl oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
Owoce: Ja dałam mrożone maliny i czarną porzeczkę.
Sposób wykonania:
Całe jajka wbij do miski. Chwile
ubijaj, dodaj cukier. Ubijaj, aż się cukier rozpuści. Następnie
wsyp mąkę z proszkiem wlej olej. Wszystko dokładnie wymieszaj
mikserem. Ciasto przełóż do foremek na muffinki. Możesz na
wierzch ułożyć owoce i lekko je powciskać do środka.
Piecz
w temperaturze 180 C ok 45 minut. Smacznego!
Te babeczki bardzo smakowały wszystkim dzieciom, a wiadomo,że dzieciaki to różne tyfusy. ten nie lubi tego, a tamten tamtego. gdy ich brakło to był wielki płacz,że ich już nie ma. as.:=}
OdpowiedzUsuń