piątek, 7 marca 2014

Muffiny bez glutenu


Potrzebne składniki:
6 jaj
1/2 szkl cukru lub ksylitolu
1/2 szkl mąki gryczanej
1/2 szkl mąki ryżowej
1/2 szkl mąki ziemniaczanej
1/2 szkl mąki kukurydzianej
1 szkl oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
Owoce: Ja dałam mrożone maliny i czarną porzeczkę.



Sposób wykonania:
Całe jajka wbij do miski. Chwile ubijaj, dodaj cukier. Ubijaj, aż się cukier rozpuści. Następnie wsyp mąkę z proszkiem wlej olej. Wszystko dokładnie wymieszaj mikserem. Ciasto przełóż do foremek na muffinki. Możesz na wierzch ułożyć owoce i lekko je powciskać do środka.
Piecz w temperaturze 180 C ok 45 minut. Smacznego!

1 komentarz:

  1. Te babeczki bardzo smakowały wszystkim dzieciom, a wiadomo,że dzieciaki to różne tyfusy. ten nie lubi tego, a tamten tamtego. gdy ich brakło to był wielki płacz,że ich już nie ma. as.:=}

    OdpowiedzUsuń