W tym blogu chcę ułatwić wejście w życie bez glutenu i bez mleka (chociaż przepisy z mlekiem też się znajdą). Wiem jak mi było ciężko na początku z tymi nowościami. Wbrew pozorom można dużo smacznych rzeczy przygotować bezglutenowych. Do wszystkiego da się przyzwyczaić.
niedziela, 9 marca 2014
Placki z dyni bezglutenowe
Potrzebne składniki:
1/2 kg obranej dyni
2-3 jajka
sól
1 łyżka mąki gryczanej
1 łyżka mąki kukurydzianej
1 łyżka mąki amarantusowej
1 łyżka mąki jaglanej
olej do upieczenia
Sposób wykonania:
Dynie zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Dodaj jajka, sól, mąki i wymieszaj. Jak będzie za rzadkie dodaj jeszcze trochę mąki, a jak za gęste to dodaj jajko . Piecz małe placuszki na patelce. Możesz podawać z dżemem, ale same też są dobre. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz