Składniki:
Ryż
brązowy
1
cukinia około 350 g
1/2
kapusty pekińskiej
2
cebule
1/2
pory
200
g mięsa z indyka
1
łyżeczka oleju ryżowego
Sól
Wykonanie:
Ugotować
ryż.
Do
garnka wrzuć pokrojoną cebulę, porę i 1 łyżeczkę oleju. Duś
pod przykryciem przez około 5 minut. Następnie dodaj mięso
pokrojone w kostkę. Wszystko wymieszaj i dalej duś. Co jakiś czas
mieszając. Posól. Po około 10 minutach dołóż obraną i
pokrojoną cukinie, wymieszaj następnie po około 10 minutach dodaj
ostatni składnik, pokrojoną kapustę pekińską. Wszystko wymieszaj
i duś, aż mięso będzie miękkie. Około 1 godziny ( należy
pamiętać, że trzeba mieszać tak co 15 minut).
Podanie:
Wyłóż
ryż na talerz, a na ryż połóż gulasz.
Można
do tego zrobić sałatę z rzodkiewką i szczypiorkiem(ten przepis
znajdziesz w kolejnym poście). Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz