Potrzebne
składniki:
Ok
1 kg udźca bez kości
rękaw
do pieczenia
do
zaprawy potrzeba:
ok
1 1/2 łyżeczki soli
5
ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę
trochę
oliwy tak 2 łyżki
Wymieszaj
te składniki.
Sposób
przygotowania:
Umyj
udziec, osusz. Posmaruj zaprawą i schowaj na noc do lodówki.
Następnego dnia. Zwiń sznurkiem i włóż do rękawa. Piecz w
piekarniku ok. 1,5 godziny w 180 C. Taka upieczona wędlina wytrzyma
ok tygodnia w lodówce. Moja wersja jest bez dodatkowych przypraw ze
względu na alergie.
Smacznego!
a gdzie reszta dekoracji. kto ją pożarł. wiem głodni goście. udziec pycha. gratuluje dekoratorce talerza jest śliczny. as.%-)
OdpowiedzUsuń